Wasmachine afvoer verstopt

Last van een verstopte wasmachine afvoer? Dat is natuurlijk enorm vervelend aangezien het een apparaat is dat door de meeste huishoudens wekelijks meerdere keren wordt gebruikt. Alom Loodgieter Utrecht is gespecialiseerd in het ontstoppen van alle rioleringen en leidingen, waaronder de afvoer van de wasmachine.

Neem contact op
Ruim 19 jaar ervaring
Contact via Whatsapp mogelijk
Spoedservice bij nood
Eerlijke en duidelijke tarieven

Wasmachine afvoer verstopping

Een wasmachine is aangesloten op een waterafvoer. Via deze afvoer wordt het vuile water afgevoerd. Wanneer de afvoer verstopt is kun je last krijgen van wateroverlast. Het water stroomt niet meer (goed) weg. In het ergste geval komt de ruimte blank te staan, wat ook weer waterschade aan bijvoorbeeld de vloer geeft. Het is daarom ontzettend belangrijk om een verstopte wasmachine afvoer zo snel mogelijk te verhelpen. Alom loodgietersbedrijf biedt in dit soort gevallen spoedservice. Wij bieden u direct telefonisch advies en komen zo snel mogelijk om de problemen te verhelpen. Contact opnemen? Bel 06 – 20 48 70 17 of mail naar info@alomloodgieters.nl.

Oorzaken wasmachine verstopping

Een wasmachine afvoer verstopping kan diverse oorzaken hebben. Dit hangt sterk af van het verbruik, de hoeveelheid vuil op de kleding die gewassen wordt en de belasting. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

 • Pluizen en kledingvezels: Deze zitten in de stof van de kleding en worden meegevoerd met het afvalwater. Vervelend maar ook onvermijdelijk.
 • Zand en modder: Bijvoorbeeld door vieze sportkleding, kleding van de kinderen die buiten hebben gespeeld of werkkleding. Wanneer je regelmatig modderige en zanderige kleding wast kan dit een ophoping veroorzaken in de afvoerleiding. Tevens kan dit schade geven aan de wasmachine.
 • Wasmiddel capsules of pods: Veel huishoudens vinden dit type wasmiddel handig omdat je geen poeder of vloeibaar wasmiddel meer hoeft af te meten. Echter, een groot nadeel is dat deze voorzien zijn van een plastic oplosbaar hoesje. Het hoesje lost echter niet altijd goed op, vooral wanneer je meerdere pods gebruikt, op lagere temperaturen wast of een kort wasprogramma gebruikt.
 • Slecht afschot: Bij een wasbeurt komen altijd zeepresten vrij. Het is belangrijk dat deze goed kunnen mee stromen met het vuile water. Wanneer de leiding niet goed op afschot zit kan het voorkomen dat er koud water in blijft liggen. Het warme zeepwater ‘schrikt’ van dit koude water en laat zeepresten liggen.

Wasmachine afvoer verstopping laten ontstoppen

Last van een wasmachine afvoer verstopping? Dan zorgen wij dat er dezelfde dag nog een loodgieter naar u toe komt om de problemen te verhelpen. Bel 06 – 20 48 70 17 of mail naar info@alomloodgieters.nl.

Waarom kiezen voor Alom Loodgieter Utrecht?

 • Spoedservice en snelle bereikbaarheid
  Snelle actie wanneer dat nodig is! Een wasmachine verstopping is natuurlijk erg vervelend. Daarom doen wij er alles aan om dezelfde dag nog op locatie te zijn. Wanneer u ons belt helpen wij u telefonisch al om de eerste stappen te nemen, zodat ergere schade kan worden voorkomen.
 • De juiste apparatuur en machines
  Wij beschikken over speciale ontstoppingsapparatuur zoals een camera, trekveer en speciale ontstoppingsmachine. Op deze manier kunnen wij de oorzaak vinden en de problemen snel en kundig verhelpen zonder veel schade te hoeven maken.
 • Goed opgeleide loodgieters
  Wij werken uitsluitend met vakbekwame en goed opgeleide loodgieters. Onze loodgieters weten waar ze mee bezig zijn en hoe ze de beste oplossing kunnen bieden. Ons bedrijf is opgericht in 2003.
 • Goede prijs- / kwaliteitsverhouding
  Goede kwaliteit voor een eerlijke prijs is belangrijk voor ons. Vooraf kunnen wij vaak al telefonisch een indicatie geven. Soms vraagt de loodgieter naar foto’s via bijvoorbeeld WhatsApp. Mochten de problemen op locatie toch groter blijken dan gedacht dan bespreekt de loodgieter dit altijd vooraf. Zo komt u niet voor onverwachte verassingen te staan.

Alom loodgieter Utrecht is werkzaam in heel provincie Utrecht. Wij werken onder andere in Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Maarssenbroek, Maarssen, Vianen, Vleuten, De Meern, Zeist, De Bilt, Bilthoven, Bunnik, Maartensdijk, Breukelen, Woerden, Lopik.

Reviews

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een vakkundige loodgieter Utrecht of omgeving? Neem telefonisch contact op via 06 – 20 48 70 17. Een kosteninschatting of vragen over uw project? U kunt ons ook bereiken via Whatsapp of ons contactformulier invullen.

Let op: Wegens drukte beantwoorden wij de mail niet dagelijks. Heeft u snel hulp nodig, een dringende vraag of een kostenindicatie nodig? Dan is het verstandig te bellen of contact op te nemen via Whatsapp. 

Contactgegevens

06 - 20 48 70 17

Openingstijden

Maandag tot en met zondag
Van 07.00 uur tot en met 20.00 telefonisch bereikbaar

24/7 spoedservice
Bij spoedgevallen kunt u ons ook op andere tijdstippen telefonisch bereiken.
Onze loodgieters plannen dan een afspraak in op korte termijn. Soms is het mogelijk dat de loodgieter direct komt.

Contactformulier

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.