Verstopte afvoer keuken

Last van een verstopping in de afvoer van de keuken? Enorm vervelend, aangezien de gootsteen in de keuken door de meeste huishoudens dagelijks wordt gebruikt. Alom Loodgieter Utrecht is gespecialiseerd in het ontstoppen van alle rioleringen en leidingen, waaronder de afvoer van de keuken.

Neem contact op
Ruim 19 jaar ervaring
Contact via Whatsapp mogelijk
Spoedservice bij nood
Eerlijke en duidelijke tarieven

Last van een verstopte keuken afvoer?

Een keuken afvoer verstopping is erg vervelend omdat je de gootsteen niet meer kunt gebruiken en de vaatwasser niet meer werkt. Ook kan de verstopping zorgen voor nare luchtjes. Wat moet je doen bij een dergelijke afvoer verstopping?

Verstopping keuken afvoer verhelpen

Wanneer het een oppervlakkige verstopping betreft kun je de verstopping soms zelf verhelpen. Wat kun je proberen alvorens je een loodgieter belt?

 • Controleer de sifon van de keukenafvoer. In deze bocht kunnen zich vuil en etensresten ophopen. Deze kun je losdraaien en schoonmaken. Zorg wel voor een emmertje onder de sifon, er kan namelijk water uitkomen.
 • Je kunt proberen vetresten op te lossen door warm of heet water (geen kokend water) met wat soda of een klein beetje dreft door de afvoerput te gieten. Spoel de afvoer door en controleer of het water wegloopt.
 • Let op: Giet nooit chemische middel door de gootsteen. De kans op beschadigingen aan de buizen is erg groot.

Is de verstopping niet oppervlakkig maar hardnekkig? Dan is het verstandig om een professional in te schakelen. Alom loodgietersbedrijf biedt voor verstoppingen spoedservice. Wij bieden u direct telefonisch advies en komen zo snel mogelijk om de problemen te verhelpen. Contact opnemen? Bel 06 – 20 48 70 17 of mail naar info@alomloodgieters.nl.

Alom loodgietersbedrijf helpt bij keuken afvoer verstoppingen

Onze loodgieters hebben ruime ervaring in het inspecteren en oplossen van een keukenafvoer verstopping. Wij zoeken uit waar de blokkade zich bevindt, wat de blokkade veroorzaakt en hoe hardnekkig de verstopping is. Ook controleren wij of er schade aan de omgeving is aangericht. Op deze manier kunnen wij zien op welke manier wij de problemen het best kunnen verhelpen. Wij beschikken over speciale ontstoppingsapparatuur en detectieapparatuur om de verstopping snel en vakkundig te verhelpen.

De voordelen van Alom Loodgieter Utrecht

 • Goedkoop afvoer ontstoppen
  Wij rekenen geen woekerprijzen. Vaak kan de loodgieter vooraf al een indicatie geven van de prijs op basis van foto’s of uitleg. Mocht dit hoger uitvallen na inspectie, dan zal de loodgieter delen wat de bevindingen zijn en wat de kosten zijn voor het oplossen.
 • Spoedservice bij verstoppingen
  Ons bedrijf is op werkdagen geopend van 07.00 uur tot en met 18.00 uur. Maar omdat we weten hoe vervelend het is als u last heeft van een verstopping, kunt u ons ook buiten deze openingstijden en in het weekend telefonisch bereiken. Onze loodgieters dun hun uiterste best om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn.
 • Heel provincie Utrecht
  Onze medewerkers werken door heel provincie Utrecht, waardoor er altijd iemand is die u verstopping in Utrecht of de omgeving snel kan komen helpen!
 • Materialen en machines van hoge kwaliteit
  Wij maken gebruik van de beste materialen en werken met speciale ontstoppingsmachines van topmerken.

Keuken afvoer verstopping Utrecht of omgeving?

Alom loodgieter Utrecht is voor spoedgevallen zoals verstoppingen elke dag telefonisch te bereiken op 06 – 20 48 70 17.

Alom loodgieter verhelpt verstoppingen in Utrecht en de gehele omgeving. Wij werken onder andere in Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Maarssen, Maarssenbroek, Vianen, Vleuten, De Meern, Zeist, De Bilt, Bilthoven, Bunnik, Maartensdijk, Breukelen, Woerden, Lopik

Etensresten

De hoofdoorzaak is teveel doorgespoelde etensresten en/of vetresten. Dit komt omdat voedselresten zich kunnen vastzetten in de leidingen, waardoor het water niet goed meer kan stromen. Spoel je regelmatig kleine restjes eten door de gootsteen? Het is beter om deze vooraf weg te gooien.

Vetten en oliën

Vetten en oliën zijn ook een veelvoorkomende oorzaken van verstoppingen in de afvoer van de keuken. Wanneer deze stoffen in de leidingen terechtkomen, worden ze hard wanneer ze afkoelen, waardoor ze zich vastzetten in de leidingen en een verstopping veroorzaken. Spoel je vette pannen in de gootsteen af? Het is beter om deze vooraf met keukenpapier schoon te maken.

Kalk in het water

In sommige regio’s zit meer kalk in het water dan in andere. Kalkaanslag zorgt ervoor dat het water op een gegeven moment niet goed meer kan doorstromen.

Vuil in sifon

Maak je de sifon niet regelmatig schoon? Dan kan zich hier vuil en water in ophopen.

Object in afvoer

Het kan natuurlijk zo zijn dat er iets in de afvoer is gevallen waardoor het water niet goed kan doorstromen.

Gooi geen voedselresten in de leidingen

Het is belangrijk om te zorgen dat er geen voedselresten in de leidingen terechtkomen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een zeef over de afvoer te leggen of door een afvalversnipperaar te gebruiken.

Vermijd het lozen van vetten en oliën in de afvoer

Het is belangrijk om te vermijden dat vetten en oliën in de afvoer terechtkomen. Dit kun je doen door deze stoffen niet in de afvoer te lozen, maar in een afsluitbare container te plaatsen en af te voeren met het reguliere afval.

Reinig regelmatig de afvoer

Het is aanbevolen om de afvoer regelmatig te reinigen, zodat eventuele haar- en zeepresten worden verwijderd en verstoppingen worden voorkomen.

Spoel geen chemische middelen door de afvoerput

Hierbij kun je denken aan verf of andere chemische producten.

Vaatwasser?

Het gebruik van vaatwaspoeder is over het algemeen beter dan tabletten. Of kies voor goed oplosbare tabletten.

Reviews

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een vakkundige loodgieter Utrecht of omgeving? Neem telefonisch contact op via 06 – 20 48 70 17. Een kosteninschatting of vragen over uw project? U kunt ons ook bereiken via Whatsapp of ons contactformulier invullen.

Let op: Wegens drukte beantwoorden wij de mail niet dagelijks. Heeft u snel hulp nodig, een dringende vraag of een kostenindicatie nodig? Dan is het verstandig te bellen of contact op te nemen via Whatsapp. 

Contactgegevens

06 - 20 48 70 17

Openingstijden

Maandag tot en met zondag
Van 07.00 uur tot en met 20.00 telefonisch bereikbaar

24/7 spoedservice
Bij spoedgevallen kunt u ons ook op andere tijdstippen telefonisch bereiken.
Onze loodgieters plannen dan een afspraak in op korte termijn. Soms is het mogelijk dat de loodgieter direct komt.

Contactformulier

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.