Stortbak wc vervangen

De stortbak vervangen? Een nieuwe inbouw stortbak laten plaatsen? Of de vlotter of het vlotterkraantje laten vervangen? Wij helpen graag.

Ruim 19 jaar ervaring
Contact via Whatsapp mogelijk
Spoedservice bij nood
Eerlijke en duidelijke tarieven

Stortbak wc vervangen

Een stortbak is een erg belangrijk onderdeel van het toilet. Maar hoe werkt dit nu precies? Je hebt een stortbak nodig om de wc te kunnen doorspoelen. De stortbak heeft altijd een paar liter beschikbaar. Wanneer je doorspoelt komt dit water in je wc terecht. De bedieningsknop op de stortbak is verbonden met een ventiel, en deze gaat open zodra je de knop indrukt. Wanneer je de knop loslaat sluit het ventiel weer af. Er ligt een vlotter in het water in de stortbak. Wanneer de vlotter naar beneden komt en er een bepaald niveau is bereikt, gaat het vlotterkraantje open en loopt de stortbak weer vol met water. De vlotter stijgt en het vlotterkraantje wordt weer afgesloten.

Stortbak (onderdelen) vervangen

Een stortbak kan slijten, omdat er veel bewegende elementen in verwerkt zitten. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld:

 • Het water in het toilet blijft doorlopen
 • De vlotter is niet goed afgesteld
 • Het vlotterkraantje geeft problemen

Heb jij last van één van deze problemen? Het is niet altijd nodig om de gehele stortbak te vervangen. In sommige gevallen is het voldoende om één of enkele onderdelen te vervangen. Ook vervangen wij soms het gehele binnenwerk. Dit is afhankelijk per situatie en kan de loodgieter beoordelen aan de hand van foto’s of door op locatie te kijken naar de best passende oplossing.

Andere redenen om de stortbak te vervangen zijn:

 • Een ouderwetse stortbak vervangen voor een nieuwe 
  Ouderwetse stortbakken zijn veelal minder zuinig in gebruik.
 • Een opbouw stortbak vervangen voor een inbouw stortbak

In deze gevallen is het noodzakelijk de gehele stortbak te vervangen.

Contact met ons opnemen? Dat kan telefonisch via 06 – 20 48 70 17 (WhatsApp ook mogelijk) of per mail via info@alomloodgieters.nl. Je kunt ook ons contactformulier invullen.

Alom loodgieter Utrecht is werkzaam in heel provincie Utrecht. Wij werken onder andere in Utrecht, Nieuwegein, IJsselstein, Houten, Maarssenbroek, Maarssen, Vianen, Vleuten, De Meern, Zeist, De Bilt, Bilthoven, Bunnik, Maartensdijk, Breukelen, Woerden, Lopik.

Reviews

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een vakkundige loodgieter Utrecht of omgeving? Neem telefonisch contact op via 06 – 20 48 70 17. Een kosteninschatting of vragen over uw project? U kunt ons ook bereiken via Whatsapp of ons contactformulier invullen.

Let op: Wegens drukte beantwoorden wij de mail niet dagelijks. Heeft u snel hulp nodig, een dringende vraag of een kostenindicatie nodig? Dan is het verstandig te bellen of contact op te nemen via Whatsapp. 

Contactgegevens

06 - 20 48 70 17

Openingstijden

Maandag tot en met zondag
Van 07.00 uur tot en met 20.00 telefonisch bereikbaar

24/7 spoedservice
Bij spoedgevallen kunt u ons ook op andere tijdstippen telefonisch bereiken.
Onze loodgieters plannen dan een afspraak in op korte termijn. Soms is het mogelijk dat de loodgieter direct komt.

Contactformulier

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.