Lekdetectie Utrecht

Professionele lekdetectie in Utrecht – Alom loodgietersbedrijf

Bent u op zoek naar professionele lekdetectie in Utrecht? Dan bent u bij Alom loodgietersbedrijf aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen van alle soorten lekkages, zoals riool lekkages, gas lekkages en cv-lekkages. Met onze geavanceerde technieken kunnen wij snel en nauwkeurig de oorzaak van het probleem achterhalen, zodat wij het snel kunnen oplossen.

Neem contact op
Ruim 19 jaar ervaring
Contact via Whatsapp mogelijk
Spoedservice bij nood
Eerlijke en duidelijke tarieven

Lekdetectie Utrecht: snel en vakkundig opsporen van lekkages

Lekkages kunnen niet alleen vervelend zijn, maar ook schade veroorzaken. Gelukkig kunnen we met een lekdetectie de problemen snel en vakkundig opsporen en oplossen.

Wat is lekdetectie en waarom is het belangrijk?

Lekdetectie is het proces waarbij we op zoek gaan naar lekkages in uw huis of pand. Hierbij inspecteren we onder andere leidingen, afvoeren, badkamers, keukens en andere gebieden waar water kan lekken. Het opsporen en oplossen van lekkages is belangrijk, omdat deze niet alleen schade aan uw eigendom kunnen veroorzaken, maar ook gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken en de waterrekening kunnen verhogen.

Soorten lekkages

Een lekdetectie kan worden uitgevoerd voor diverse soorten lekkages. Hierbij kunt u denken aan:

 • Waterleiding lekkage
 • Afvoerbuis lekkage
 • Gas lekkage
 • Lekkage aan de CV of het verwarmingssysteem

Hoe werkt een lekdetectie?

Een lekdetectie begint met het inspecteren van uw eigendom op visuele tekenen van lekkages, zoals vochtschade en vlekken op plafonds en muren. Vervolgens maken we gebruik van geavanceerde technologieën en apparaten, zoals:

 • Vochtmeter
 • (Warmtebeeld)camera
 • Rook lekdetectieapparaat
 • Drukmeter
 • Rioolcamera

Met deze apparaten kunnen we lekkages opsporen en vervolgens de juiste reparaties uitvoeren om het probleem op te lossen.

Lekdetectie en verzekering

De kosten voor lekdetectie kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van de lekkage, de locatie, de duur en het gebruik van de apparaten. Vaak kunnen wij op basis van uw uitleg van de problemen al een goede prijsindicatie aangeven.

Goed om te weten: een lekdetectie wordt vaak vergoed door de verzekering. Bekijk daarom altijd even uw verzekeringspolis of neem contact op met uw verzekeraar. Lekkages in leidingen die veroorzaakt zijn door verstoppingen of lekkages van weersinvloeden worden vaak vergoed.

Lekdetectie uit laten voeren in Utrecht en omgeving

Alom loodgietersbedrijf is werkzaam in heel Utrecht en omgeving. Direct een afspraak maken voor het laten uitvoeren een lekdetectie? Wij zijn dagelijks telefonisch of via WhatsApp bereikbaar via 06 – 20 48 70 17. U kunt ook ons contactformulier invullen. Wij helpen u graag verder en zorgen voor een snelle en vakkundige oplossing van uw lekkageproblemen.

Waterschade

Waterschade is een effect van een waterlek. Leidingen en afvoeren waar een lekkage zich kan voordoen, zijn vaak verstopt achter de muur. Hierdoor zal de waterschade zich ook achter de muur bevinden en onopgemerkt blijven. Door vocht- of schimmelplekken op de vloer, muren of plafond, worden de gevolgen van de lekkage na verloop van tijd zichtbaar.

Als je vocht- of schimmelplekken opmerkt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en een lekdetectie uit te laten voeren. Houd er rekening mee dat de plek van de vocht- of schimmelplekken niet noodzakelijk de locatie van de lekkage is. Waterschade kan zich snel uitbreiden naar andere delen van je woning.

Slecht werkende isolatie door lekkage

Een waterlek kan ook schade aanbrengen aan de isolatie. Sommige soorten isolatiematerialen, zoals rotswol of glaswol, zijn niet bestand tegen vocht en verliezen hierdoor hun isolerende vermogen. Als je energiekosten plotseling hoger zijn dan normaal, kan dit wijzen op een lekkage.

Hoge waterfactuur door lekkage

Een waterlek zorgt voor waterverspilling. Het is raadzaam om je waterfactuur elke maand goed te controleren. Als je plotseling een hoger waterverbruik opmerkt, is dit een signaal om te onderzoeken of er een lekkage is. Je kunt dit controleren door de watermeterstand in de gaten te houden. Noteer de waterstand voor het slapengaan, wanneer je er zeker van bent dat niemand water gebruikt. De volgende ochtend noteer je opnieuw de waterstand.

Reviews

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een vakkundige loodgieter Utrecht of omgeving? Neem telefonisch contact op via 06 – 20 48 70 17. Een kosteninschatting of vragen over uw project? U kunt ons ook bereiken via Whatsapp of ons contactformulier invullen.

Let op: Wegens drukte beantwoorden wij de mail niet dagelijks. Heeft u snel hulp nodig, een dringende vraag of een kostenindicatie nodig? Dan is het verstandig te bellen of contact op te nemen via Whatsapp. 

Contactgegevens

06 - 20 48 70 17

Openingstijden

Maandag tot en met zondag
Van 07.00 uur tot en met 20.00 telefonisch bereikbaar

24/7 spoedservice
Bij spoedgevallen kunt u ons ook op andere tijdstippen telefonisch bereiken.
Onze loodgieters plannen dan een afspraak in op korte termijn. Soms is het mogelijk dat de loodgieter direct komt.

Contactformulier

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, gif, png, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.