Verstopte hemelwaterafvoer

Last van een verstopte hemelwaterafvoer? Alom Loodgieter Utrecht is gespecialiseerd in het ontstoppen van alle rioleringen en afvoeren, waaronder de hemelwaterafvoer.

Neem contact op
Ruim 19 jaar ervaring
Contact via Whatsapp mogelijk
Spoedservice bij nood
Eerlijke en duidelijke tarieven

Last van een verstopte hemelwaterafvoer?

Ongeacht de oorzaak, een verstopte hemelwaterafvoer is een vervelend probleem. Hierbij is het belangrijk om te weten dat tijdig onderhoud aan dakgoten en regenpijpen dit probleem in veel gevallen voorkomt. Helaas vergeten veel mensen dit, en is het ontstoppen van de hemelwaterafvoer noodzakelijk.

We zijn ervaren en gespecialiseerd in het ontstoppen, reinigen, inspecteren en lokaliseren van afvoeren en rioleringen. Wij weten hoe vervelend het is om last te hebben van een verstopte hemelwaterafvoer en bieden snelle en effectieve service.

Hemelwaterafvoer laten ontstoppen

Het ontstoppen van een hemelwaterafvoer is een klus die op hoogte uitgevoerd wordt en daarom gevaarlijk kan zijn. Daarom kan het slim zijn om hiervoor een expert in te schakelen. Onze loodgieters beschikken over de benodigde kennis en ervaring om de verstopte hemelwaterafvoer snel en efficiƫnt te ontstoppen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over gevaarlijke situaties.

Oorzaken

  • Vuil door wind en regen: Bladeren, takjes, zand, grind, steen, stukjes plastic en vogelpoep kunnen in de hemelwaterafvoer terechtkomen.
  • Nestmateriaal en vogelpoep: Deze zaken kunnen ook verstoppingen veroorzaken.

Gevolgen

  • Overlopend water: Als het vuil zich ophoopt, stroomt het water niet meer weg en zal het over de rand van de dakgoot lopen.
  • Vocht- en schimmelproblemen: Het water dat over de rand stroomt, kan op de buitenmuren terechtkomen en vochtproblemen en schimmelvorming in huis veroorzaken.
  • Houtrot: Als vocht lange tijd aanwezig is, kan houtrot ontstaan.

Voorkomen

  • Regelmatig onderhoud: Het is belangrijk om regelmatig de dakgoot en hemelwaterafvoer schoon te maken om verstoppingen te voorkomen.
  • Gebruik een dakgootrooster: Een dakgootrooster voorkomt dat grotere objecten zoals bladeren, takken en vogelpoep in de hemelwaterafvoer terechtkomen.
  • Overweeg het installeren van een hemelwaterafvoer: Een hemelwaterafvoer voert het water op een andere manier af, zodat verstoppingen worden voorkomen.