Sterk in service - 030-2991997
Home » Contact » Nieuws

Nieuws

Het voorkomen van een verstopte riolering | Alom loodgieter Utrecht

Een verstopping is erg vervelend. Gemiddeld heeft een huishouden 1 keer in de tien jaar een ernstige verstopping. Helaas hebben sommige huishoudens de pech dat ze erg vaak verstoppingen hebben. Dit kan komen door bijvoorbeeld buizen die verkeerd gelegd zijn.

Veelvoorkomende oorzaken bij een verstopping:

–       Verkeerd aangelegde riolering;
–       Verouderde rioolsystemen;
–       Wortelgroei;
–       Aankoeken van vet of zeepresten;
–       Verkeerd gebruik van ontstoppingsmiddelen;
–       Het doorspoelen van haren, teveel toiletpapier, vochtig toiletpapier of reinigingsdoekjes, luiers, tampons ,etc.

alom loodgieter vestopt toilet

Het voorkomen van een verstopping:

1: Gebruik uw toilet en gootsteen absoluut niet als afvalbak!
Spoel dan ook geen spullen door het toilet. Denk hierbij aan eten, verf, vet,  vochtige doekjes, luiers, oor staafjes en tampons.Mocht dit toch wel gebeuren, spoel dan alles zeer goed na zodat het geen kans krijgt om vast te blijven zitten.  Zet altijd een prullenbak naast het toilet zodat iedereen het afval daarin kan gooien.

2: Gebruik niet teveel toiletpapier en spoel door met genoeg water.
Teveel toiletpapier zal zorgen voor een verstopping. Mocht het toilet verstopt zijn, controleer dan of alle andere voorzieningen nog wel goed werken. Denk hierbij aan de wasbakken, de douche, de keuken. Wanneer alleen het toilet verstopt is, dan is de kans groot dat het toiletpapier de boosdoener is. U kunt proberen dit met een gootsteenontstopper te verhelpen.

3: Maak het doucheputje en de wasbakken regelmatig schoon.

4: Pas goed op met uw toiletverfrisser. Deze kan loslaten en blijven steken in het toilet of in de riolering.

5: Het veel gebruiken van een vaatwasmachine en wasmachine kunnen zorgen voor het dichtslippen van het riool. Dit komt door alle vetresten en zeepresten die worden doorgespoeld en gaan aankoeken aan de wanden. Spoel dan ook regelmatig uw vaatwasser en wasmachine met alleen heet water door!

5: Wortelingroei zien we meestal bij oude rioolsystemen. Boomwortels nemen water op voor de groei van een boom. Omdat er altijd water aanwezig is in het riool is dit de perfecte plek voor boomwortels. Last van wortelingroei? De beste oplossing is het vernieuwen van de riolering. Ook kan er gekozen worden voor wortelfrezen.

Alom loodgieter wortelingroei

6: Verzakkingen van het riool zijn ook grote boosdoeners. Doordat het riool ergens hoger of lager gaat liggen ontstaat er een opeenhoping van water. Nu kan het water vaak alsnog wel door, maar het toiletpapier en andere spullen niet. De beste oplossing is de verzakking verhelpen.

7: Zorg dat uw regenafvoeren voorzien zijn van een korf om bladeren tegen te kunnen houden. Maak ook uw dakgoten regelmatig schoon.

8: Bewaar altijd alle tekeningen van uw riool op een plek waar u deze makkelijk terug kunt vinden. Wanneer er iets aan uw riool veranderd wordt, maak hier dan een aantekening of foto’s van.

Verstopping verhelpen? Alom Loodgieter Utrecht staat voor u klaar!

Hulp nodig bij een verstopping? Dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met ons bedrijf! Alom loodgieter Utrecht is 24 uur per dag bereikbaar voor verstoppingen. U kunt bellen naar 030-2991997 of 06-20487017. Meer weten over onze werkwijze? Klik dan hier!

 Nieuw alom loodgieter verstopping utrecht